Foodexpo udsættes til foråret 2021

Efter tæt dialog med samarbejdspartnerne bag Foodexpo udsættes Nordens største fødevaremesse nu til  en kendte forårstermin 21.-23 (...)

Læs artiklen

Opfindsomhed og friske fisk er nøglerne til succes for nordjysk røgeri

Nina og Kurt Hedegaard driver på 15. år fiskerøgeriet Kildens Rygeri i Nibe, og kunder fra Sjælland tager gerne den lange tur for (...)

Læs artiklen

Fynsk fiskegourmet gennem 35 år

På Restaurant Rudolf Mathis i Kerteminde kan man ikke bare nyde en kulinarisk fiskemenu med udsigt over byens havneindløb: Man sid (...)

Læs artiklen

Havets fristelser på Farum Bytorv

Beliggenhed, beliggenhed. Det er ikke kun et mantra for ejendomsmæglere, men bestemt også for specialbutikker, der handler med fød (...)

Læs artiklen

Fiskehandler som shop-in-shop

I løbet af de sidste par år har flere selvstændige fiskehandlere indgået samarbejde med fødevaremarkedet Meny. Dermed drives fiske (...)

Læs artiklen

Stormøder kickstarter nyt Innovationspartnerskab for sundere mad

Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, og mange danskere ønsker at leve sundere. Derfor skal det være nemmere at t (...)

Læs artiklen

Som en fisk i vandet

Markedet for fersk fisk er underlagt præmisser, der for en udenforstående synes nær umulige: Holdbarheden er lav, priserne variere (...)

Læs artiklen

Årets pinsefisk 2018

Det blev Jomfruhummer, som blev valgt som Årets Pinsefisk her i 2018. Afstemningen sluttede fredag den 11. maj. kl. 12.00 og manda (...)

Læs artiklen

Velkommen ombord

Nørrebro Fiskehus er indrettet med ting fra gamle fiskekuttere. Bag den nyåbnede butik står to yngre iværksættere, der brænder for (...)

Læs artiklen

Bæredygtig laks fra HiddenFjord

Midt ude i Atlanterhavet, hvor stormene er vildere og naturen smukkere end man kan forestille sig, ligger Færøerne, hvor HiddenFjo (...)

Læs artiklen

Sol over Birkerød

Lige siden dagens første hanegal har fiskehandler Jette Larsen med kreativitet og ferme fingre tryllet den ene fristende fiskeanre (...)

Læs artiklen

Fiskehandleren spiller blues

Cirka 30 gange om året kobler fiskehandler Lars Hagemann fra Flyvefisken i Ebeltoft sin trailer med et transportabelt køkken på bi (...)

Læs artiklen

Fiskesalg med spræl

Det skal være en oplevelse at komme til fiskehandleren, siger Patrick og Dorthe Wendin, som sammen ejer den nyåbnede fiskebutik ”R (...)

Læs artiklen

100 års jubilæum

I 2017 kan Danmarks Fiskehandlere fejre sit 100 års jubilæum, og det skal naturligvis ikke forbigås i tavshed, men fejres med mané (...)

Læs artiklen

Hvorfor finder vi os i det?

Hvorfor accepterer vi, at vores roastbeef er kogt og ikke stegt? Hvorfor accepterer vi, at vores torskerogn består af tomatpuré, j (...)

Læs artiklen

Fisk og skaldyr fra Atlanterhavet

Irlands naturlige ressourcer af fisk og skaldyr har fået landet til at satse på at udvikle salget af en lang række produkter til e (...)

Læs artiklen

Ny butik til fiskehandleruddannelsen tager form

Men der er fortsat behov for økonomisk forstrækning, hvis skolens ambitioner om, at eleverne skal være med i den endelige indretni (...)

Læs artiklen

Vækstplan for akvakultur skaber arbejdspladser og øget produktion

Venstre-regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti præsenteret en ny vækstplan fo (...)

Læs artiklen

Har du tjek på køleanlægget, eller bliver din virksomhed ramt af kølemiddeludfasningen?

Udfasningen af kølemidler med stort drivhuspotentiale - de såkaldte HFC kølemidler - er i fuld gang i EU. Udfasningen løber frem m (...)

Læs artiklen

Byens Vildt & fisk i Silkeborg: Kok med fisk som passion

Fiskehandler Michael Bay tror på fremtiden for fiskeforretningerne, hvis de satser på kvalitet, bredde i sortimentet og er lydhøre (...)

Læs artiklen

Gourmetmarked midt i Roskilde tager form

  Kuberts Fisk slog dørene op i Roskilde første april i år. Den nye fiskehandel ligger i Støden. Nærmeste naboer er en nyåbnet (...)

Læs artiklen

Nordisk tang på vej til stort industrieventyr

Fra et lille baglokale i den lokale fiskehandel Friskfisken på Grenå Havn, hvor der gennem de seneste par år er blevet eksperiment (...)

Læs artiklen

Fiskehandler ved et tilfælde

Stephen Andersen har fisket og røget sine fangster, siden han var dreng. Men det var en tilfældig annonce i en avis, der fik ham t (...)

Læs artiklen

Den moderne fagmand i fisk og skaldyr

Fiskehandleruddannelsen er ny. Og dette til trods for, at der i generationer har eksisteret fiskehandlere. Men efter et besøg på s (...)

Læs artiklen

Højt uddanelsesniveau skaber kvalitet

Uddannelse er af afgørende betydning for fiskehandlererhvervets fremtid. Fiskehandleruddannelsen i Thyborøn er den eneste af si (...)

Læs artiklen

Frisk fisk i eget hus

Casper Reiches passion for friske råvarer og tilberedning af lækre fiskeretter er drivkraften bag en nyetableret fiskehandel på Jæ (...)

Læs artiklen

(Næsten) ny Fødevareminister

Eva Kjer Hansen er ny fødevareminister, og denne gang er hun også samtidig blevet miljøminister. Miljø- og Fødevareministeriet ble (...)

Læs artiklen

Meget mere end fisk

Mange gæster lagde vejen forbi Fiskeriskolens stand på Food Festivalen i Aarhus, hvor madentusiaster, producenter, avlere, kokke o (...)

Læs artiklen

Fra mand og kone-butik til 20 medarbejdere

Da Helle og Kurt Larsen åbnede Strib Fisk på havnen i Middelfart for 15 år siden, var det en mand og kone-forretning. Syv år sener (...)

Læs artiklen

Fiskehandler i stort format

Adamsen´s Fisk på havnen i Gilleleje er formentlig Sjællands største fiskeforretning. Forretningen drives i dag af parret Dan og L (...)

Læs artiklen

Et globalt udstillingsvindue for fødevarer

Allerede nu meldes der om udsolgt i det 284.000 m2 store messeareal, som til oktober vil danne rammen om den internationale fødeva (...)

Læs artiklen

Ny forsikring mod kontaminering

Når uheldet er ude, og der fx konstateres listeria i et parti røget fisk, kan det have alvorlige konsekvenser både for producenten (...)

Læs artiklen

Sporbarhed

EU-reglerne for forbrugermærkning af fiskevarer og akvakulturprodukter blev ændret den 13. december 2014. De obligatoriske oplysni (...)

Læs artiklen

Første hold fiskehandlere bestod med bravur

I april måned blev det første hold fiskehandlere fra Fiskeriskolen udlært. 6 elever var til den afgørende eksamen, og alle bestod (...)

Læs artiklen

Færdige fiskeretter er en fornyelse af den klassiske fiskeforretning

Medarbejderne i Fisk & Færdigt på H.C. Ørstedsvej på Frederiksberg langer ugentligt over 200 kg fiskefrikadeller over disken til k (...)

Læs artiklen

Amager Fiskehus: Sælger et halvt ton fiskefars om ugen

Lars og Rikke Ahrensberg driver Amager Fiskehus i Holmbladsgade på det indre Amager. Med otte medarbejdere hører den til en af de (...)

Læs artiklen

10 nye medlemmer til brancheorganisationen

Ved årsskiftet valgte Danmarks Fiskehandleres brancheforening at lægge sekretariatet ind under Danske Slagtermestre, da vi har de (...)

Læs artiklen

Ny opdateret branchekode for fiskehandlerne

Hele branchekoden til fiskehandlerne har fået et ansigtsløft, hvor layoutet er blevet mere simpelt og kontrolskemaerne overskuelig (...)

Læs artiklen

Velkommen på Poppelvej!

Siden den 1. januar har Danmarks Fiskehandlere boet på Poppelvej 83 i Odense. Her boede i forvejen Danske Slagtermestre og Ostehan (...)

Læs artiklen

Beretning fra fiskehandlernes generalforsamling

2014 blev et år med meget store forandringer for Danmarks Fiskehandlere. I april sagde Konvers Kommunikation, det selskab som var (...)

Læs artiklen

FødevareDanmark er nu en realitet

FødevareDanmark er en realitet. Den 11. august i år gik fire mindre fødevareorganisationer sammen om at stifte en paraplyorganisat (...)

Læs artiklen

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies